Per januari 2017 verlaagt gemeente Alkmaar de hondenbelasting van € 66,75 naar € 50,- per hond. Alleen voor Graft-De Rijp en Schermer is er nadeel; hier wordt na twee jaar uitstel hondenbelasting nieuw ingevoerd. Blindengeleidehonden, andere hulphonden en (boeren) erfhonden zijn vrijgesteld.

De hondenpenning verdwijnt. Baasjes dienden voorheen zelf aangifte te doen en kregen dan een penning voor aan de halsband. In 2017 vinden huis-aan-huis controles plaats en wordt gecheckt of de belasting is betaald.

Wethouder financiën Pieter Dijkman stelt dat erfhonden worden ontzien, omdat ze weinig tot geen gebruik maken van hondenvoorzieningen. De heffingsgebieden zijn met name in de stad en de dorpskernen met dergelijke voorzieningen. Denk hierbij aan hondentrimbanen, zwemplekken, losloop- en verbodsgebieden, de poepzuiger en ‘hondenhaltes’; afvalbakken met een dispenser met biologisch afbreekbare poepzakjes.

Met de “Verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2017” wordt uitvoering gegeven aan het coalitieakkoord 2015-2018. De verordening wordt op 8 november aan de Commissie Bestuur en Middelen voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad.

Pin It
Bekeken: 3862x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/