Alkmaar Centraal

Gemeente Alkmaar capituleert: er komt van november tot en met maart geen Winterpaviljoen op het Waagplein. Het initiatief moest een jaarlijkse traditie worden met kleinschalige culturele, educatieve en culinaire activiteiten zoals een Charles Dickens-festijn en een wintermarkt. Maar de maat is vol bij de omwonenden en het formele bezwaar van de VvE Voordam blijft op tafel.

Hans Bezembinder, voorzitter Horecabelangen Alkmaar en bestuurslid Stichting Evenementen Waagplein wilde tijdens een informatieavond op 29 september toelichting geven, maar de eerste drie kwartier werd door de ruim veertig aanwezigen geklaagd over de extra overlast door de vrije sluitingstijden, zonder overleg verlenen van terrasvergunningen voor de Mient en overkappingen tijdens Alkmaar Ontzet. Dit meldt het NHD. Ook voor het Winterpaviljoen handelde de gemeente voorbarig. Daarnaast willen de bewoners niet vijf maanden een grote tent voor de mooie monumentale panden zien staan en men vreest weer meer overlast.

Zou de gemeente de bezwaarprocedure overwinnen, dan staat de 50x10m grote tent er pas rond de kerst en de flink ingekorte periode is een stuk minder interessant voor de horeca. De reservering van de tent bij 't Hekeltje kostte overigens geen geld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl