Alkmaar Centraal

De Geist is erg populair bij verenigingen en bezoekers, maar blijkbaar wil niemand het dorpshuis in Sint Pancras besturen. Het laatste bestuurslid, Nico Bruin (78), zou in januari gestopt zijn, ware niet dat de in het leven geroepen stuurgroep de bal naar hem terugkaatste. Op 1 januari 2017 stopt hij echt, opvolgers of niet. Dit meldt het NHD.

De vijfkoppige stuurgroep zou vrijwilligers voor onder andere het bestuur werven, maar gaf de taak weer terug. Er was wel iemand aangenomen, maar die kon Bruin weer wegsturen. Nieuwe werving leverde slechts minimaal resultaat op.

Maar er moest iets gebeuren. De voorzitter nodigde woensdagavond alle gebruikers en de Dorpsraad Sint Pancras uit in De Geist... om zich daarna terug te trekken en ze het met elkaar uit te laten zoeken. De vergadering verliep redelijk positief. De Dorpsraad wil nu samen met Platform Dorpshuizen Noord-Holland een organisatie opzetten en donderdag 20 oktober wordt weer vergaderd.

Verenigingen kampen vaak genoeg met een tekort aan vrijwilligers. Er zijn in De Geist betaalde krachten, maar de dorpsonderneming krijgt nauwelijks gemeentesubsidie. Geld verdienen ligt echter ook weer erg aan banden. Dat het dorpshuis een bibliotheek huisvest levert niets op. (foto: rekwisiet.com)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl