Alkmaar is in de AD-misdaadmeter 2016 gedaald van plaats 29 naar plaats 41. Amsterdam blijft op één staan als minst veilige stad. In een herberekening, gemaakt om G32-steden beter te vergelijken, steeg Alkmaar van de 22e naar een 19e plaats in de ranglijst meest veilige steden. Doel van het gemeentebestuur is de top 10 te bereiken.

Drie keer per jaar evalueert de gemeente de veiligheid op diverse vlakken, aan de hand van meldingen en aangiften van inwoners. In september was de derde evaluatie. Jeugdoverlast is vergeleken met 2015 afgenomen. Focuspunt was daarbij de Paardenmarkt, ook vanwege de daklozen die hier rondhangen. Tevens zijn er minder overvallen, straatroven en fietsdiefstallen, al worden er in de binnenstad nog steeds veel fietsen gestolen. Tot en met september hebben 17 cafés een gele kaart gekregen en er is drie keer een bestuurlijke boete gegeven.

Het aantal woninginbraken nam iets toe, al is er sinds juli weer een dalende trend. Alkmaar zakte van 10,1 naar 9,7 inbraken per 1.000 woningen. Onlangs is overigens een verdachte opgepakt met vermoedelijk vele inbraken in Alkmaar op zijn naam. 

De enige stijger is eigenlijk het aantal meldingen over verwarde personen, net als in het hele land. Een plan van aanpak is in de maak met daarin een opvanglocatie en een verbeterd vroegsignaleringsproces.

Pin It
Bekeken: 3398x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/