Alkmaar Centraal

Marieke van Haaster uit Oost-Graftdijk is met haar foto 'De dirigent' genomineerd voor de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. Een jury onder leiding van de wereldberoemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft dertig natuurfoto’s aangewezen in drie leeftijdscategorieën. De Award met zijn naam is voor fotografen van 19 jaar en ouder.

'De dirigent' is heel bijzonder want wat is de kans nou dat je de perfecte hoek en het perfecte moment vangt bij de grillige bewegingen van een vogel? De foto heeft ook nog eens prachtige kleuren. Dat Marieke van Haaster grote kans maakt op de Frans Landing Award is wel duidelijk. 

Dit is het derde jaar dat de WNF-Awards worden uitgereikt. Er was een recordaantal van 11.000 inzendingen. Vanaf vandaag kan iedereen via wnf.nl/stem op één van de nominaties stemmen voor de Publieksprijs. Van Haaster zou dus zelfs twee Awards kunnen winnen. 

De winnaars van de Publieksprijs en de Frans Lanting Award krijgen een exclusieve workshop natuurfotografie van de maestro zelf. De winnaars van de Kids Award en Youth Talent Award krijgen naast een beeldje een Meet & Greet met de fotograaf en een avontuurlijke overnachting in de Jungle Dome van Center Parcs Het Heijderbos.

Met de WNF-fotowedstrijd hoopt Frans Lanting mensen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. Er werd vooral 'om de hoek' gefotografeerd. Lanting: "Er zijn dit jaar verrassend veel foto’s van vogels ingestuurd. Misschien geen toeval want Nederland is een echt vogelland. We hebben bij de jurering ook gekeken naar het verhaal áchter een foto. De kwaliteit was deze keer weer hoger, er zaten foto’s bij die ik zelf wel had willen maken!"

In de jury zitten naast Lanting ook WNF-ambassadeurs Humberto Tan en André Kuipers en natuurbeschermer Christiaan van der Hoeven van WNF. Nieuw jurylid is Jasper Doest, een jonge fotograaf die onder meer internationaal publiceerde in National Geographic.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl