De eigentijdse variant van de kerkgang is terug: ook dit seizoen programmeren TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar drie edities van het succesvolle ‘Zin op Zondag’. Centraal dit seizoen staan de thema’s ‘Druk’, ‘Geluk’ en ‘Tijd’ (die zo snel voorbij gaat). De eerste editie is op zondagmiddag 13 november en staat in het teken van ‘Druk!’ 

Met 'Druk!' betreedt professor filosofie Ignaas Devisch de kansel en daarna interviewt Frank Meester 'Denker des Vaderlands' Marli Huijer (zie foto). De theatrale punkband De Kift verzorgt de muzikale omlijsting. Na afloop kunnen de bezoekers napraten onder het genot van een heerlijke kop verse soep.

Nu kerkbezoek minder vanzelfsprekend is, komen De Vest en de Grote Kerk met de eigentijdse variant Zin op Zondag. De traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid wordt in ere gehouden op een eigentijdse manier met  bijvoorbeeld filosofen, cabaretiers, journalisten, politici en wetenschappers. Op 15 januari is het thema 'Geluk' met onder andere Hans Sibbel (Lebbis) en op zondag 19 maart spreken Joep Dohmen en Douwe Draaisma over 'Tijd'.

Zin op Zondag begint om 16.00 uur. Toegangskaarten à € 15 (inclusief soep) zijn te reserveren via taqatheaterdevest.nl en de kassa.

Bekeken: 3668x