Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Bier. Het is er al eeuwen , gedronken uit een aarden mok, glas, plastic beker of prachtige kelk en door zowel adelen als het 'gewone' volk. Een drank die kan rekenen op een enorme populariteit en daarom alleen al respect verdient. Dus als je een biertje met alle egards wilt behandelen begint dat al bij de tap of het flesje. Want hoe tap je op de juiste manier een biertje? Horecamedewerkers uit de regio lieten maandagmiddag in de Grote Kerk in Alkmaar laten zien dat zij met de juiste handelingen het tappen of uitschenken van een goudgeel vaasje, fluitje, pilsje of een toepasselijke herfstbok tot een ware kunst hebben verheven.

Al negen jaar heeft Alkmaar zich stil gehouden wat betreft de tapwedstrijden van Koninklijke Horeca Nederland maar daar moest dit jaar met een nieuwe lichting horecamedewerkers en frisse organisatoren een eind aan komen. Mede door dit evenement hoopt de organisatie het niveau van de horecamedewerkers te verhogen. Er werd door de jury streng gelet op zaken als schuimkraag, het spoelen van het glas, het serveren etc. etc.

Na drie rondes konden de prijzen verdeeld worden en bleek Bram Huisman van Grandcafé Samen de beste biertapper van de regio, hij mag zich in januari op de Horecava opnieuw bewijzen tijdens de landelijke wedstrijd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl