Er is van alles in beweging rond de economie in Alkmaar en omgeving, van nieuwe start-ups, lokale producenten, eerlijke winkels tot HetNieuweWarenhuis, FABlab, duurzame initiatieven. Technische ontwikkelingen maken een ‘@nder soort geld’ mogelijk en dat schept perspectieven voor lokale ondernemers, instellingen en burgers. Donderdag 3 november van 19 tot 21 uur is er daarom een MeetUp rond Nieuwe Economie die in in samenwerking met Tegenlicht in de Centrale Bibliotheek van Alkmaar. Hierbij staat de vraag wat het gebruik van een lokale munt kan betekenen voor Alkmaar en omstreken.

Bij deze vraag is de Bristol Pound het belangrijkste voorbeeld, die van enorme betekenis blijkt te zijn voor de ontwikkelingen in de stad, het ondernemersklimaat, de lokale economie, de werkgelegenheid, het duurzaam gedrag en de sociale verbanden in de stad.

Stadsambassade Alkmaar en HetNieuweWarenhuis organiseren deze MeetUp om meer duidelijkheid te krijgen over aanpak en kansen in Alkmaar. De belangrijkste gast is Henk van Arkel, van Social Trade Organisation. Hij is betrokken bij de ontwikkelingen in Bristol en grondlegger van Circuit Nederland. Hij zal onder andere uitleggen hoe lokaal-geld- initiatieven in heel Nederland samenwerken en wat dat kan betekenen voor ondernemers en voor de lokale economie. De Groningse Grulden, de Zwolse Peperpunt en ook AlkmaarsDigitaleMunt bieden kansen.

Een paar Alkmaarse ondernemers en kunstenaars vertellen kort waarom zij al werken met dit lokaal betaalsysteem. Voor ondernemers, kunstenaars en andere geïnteresseerden is de MeetUp een goede gelegenheid om meer te weten te komen over praktische en inhoudelijke vragen en mee te denken en te praten over deze innovatieve ontwikkelingen.

Meer informatie is te vinden op www.stadsambassadealkmaar.nl en de facebookpagina Stadsambassade Alkmaar. Vragen kunnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Pin It
Bekeken: 3359x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/