Maandagavond wist een inbreker op de fiets te ontsnappen aan de bewoner van het huis waar hij ingebroken had. De inbraak vond plaats aan de Kennemerstraatweg in Heiloo.

Rond 21.00 uur kreeg de politie melding van de inbraak. Terwijl de melder met zijn vrouw televisie zat te kijken in de woonkamer, hoorden zij een deur in de gang open gaan. Toen de bewoner ging kijken, zag hij een man in de gang staan. De inbreker ging er direct vandoor op een oude herenfiets.

De bewoner sprong in zijn auto en ging in de achtervolging. Op de Kuillaan kon hij de inbreker met zijn fiets in de berm drukken, waardoor deze viel. Tijdens het uitstappen wist de inbreker weer op zijn fiets te stappen en in tegengestelde richting weg te fietsen. Keren was voor de bewoner onmogelijk en de inbreker ontkwam. Een zoekslag in de omgeving leverde geen verdachte meer op.

De inbreker is een magere blanke man van ongeveer 20 jaar oud, met een lengte van 1,80 meter. Hij droeg een lichtgrijze baseball pet, een donker driekwart jack, een donkere spijkerbroek en donkere schoenen.

Bekeken: 3166x