Alkmaar Centraal

Het conflict tussen acht chauffeurs en Connexxion wat ruim een jaar geleden begon duurt nog altijd voort. Vorige week eiste de advocaat van de chauffeurs dat ze conform eerdere afspraken weer aan het werk zouden kunnen en dat Connexxion anders een dwangsom van 30.000 euro per chauffeur moest betalen. Dit meldt het NHD.

Het conflict tussen de chauffeurs en Connexxion begon toen Connexxion de chauffeurs die Alkmaar als standplaats hadden en groepen kinderen naar school brachten wilde overplaatsen naar Amsterdam omdat er in Alkmaar te weinig werk voor hen zou zijn. De chauffeurs wierpen toen tegen dat er genoeg werk was, maar dat Connexxion dat voornamelijk aan uitzendkrachten en mensen met een nulurencontract gaf. Ze weigerden daarop nog aan het werk te gaan, en in reactie daarop bevroor Connexxion meerdere keren het loon waarbij de rechter eraan te pas moest komen om dat weer ongedaan te maken.

In februari was er al een kort geding geweest waarbij de voorzieningenrechter besloot een oordeel te vellen als Connexxion en de chauffeurs er echt niet samen uit zouden komen. Dat lukte niet, dus in in april oordeelde de voorzieningenrechter in het voordeel van de chauffeurs.  Ook in december 2015 was er een kort geding, waarbij het oordeel was dat Connexxion de chauffeurs niet verplicht naar Amsterdam mocht overhevelen

Volgende week doet de rechter uitspraak.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl