Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november wordt de 1e Alkmaarse Wijnroute georganiseerd. Wijnliefhebbers kunnen dat weekend bij tien horecagelegenheden, van nieuw tot al vele jaren gevestigd, de lekkerste wijnen proeven. Men kan zelf de route en het aantal stops bepalen.

Strippenkaarten voor de Wijnroute kosten € 5 en zijn vanaf begin november te koop bij alle deelnemende gelegenheden. Met een Wijnroute Strippenkaart kan men tegen korting een glas wijn kopen tussen de € 3 en € 4. Er worden veelal bijzondere rode en witte wijnen geschonken. De opbrengst van de Strippenkaarten gaat naar ARZV Roei.

Deze echte Alkmaarse sportvereniging is ruim 100 jaar oud en de grootste roeivereniging van de regio. Leden zijn bezig de kantine op te knappen en daarbij kunnen ze heel goed nieuwe meubels in de kantine gebruiken.

De Wijnroute stimuleert deelnemers om ook eens binnen te stappen waar men nog niet eerder geweest is. De 10 horecagelegenheden zijn 1480 Foodbar, De 13 Balcken, Café Bruintje, De Koning, High Five Wijnbistro, MIJ, Ons Cafe ’t Kantoor, Spotlight, IJkgebouw en Wijnhuis Oudorp. Na afloop worden onder de deelnemers worden (wijn)prijzen verloot, beschikbaar gesteld door Alkmaarse ondernemers.

Op facebook.com/alkmaarsewijnroute worden dagelijks nieuwtjes en meer informatie over de Alkmaarse wijnroute geplaatst.

Pin It
Bekeken: 3979x
https://ee.itk.ac.id/data/