De Alkmaarse politiek wil nog steeds dat in 2018 de buitengebieden van Alkmaar zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit meldt het NHD. De provincie houdt momenteel 2020 aan als deadline, maar de Alkmaarse partijen wezen een collegevoorstel om hetzelfde te doen af in de vergadering van de commissie Ruimte. Er werd onder andere beargumenteerd dat voor veehouders een goede internetverbinding juist dringend nodig is.

De partijen besloten de provincie nog een half jaar de tijd te geven om met een besluit te komen waarbij wel 2018 als streefdatum wordt gehanteerd. Enkele oppositiepartijen droegen het bewonersinitiatief Breedband Alkmaar-Buiten nog eens aan, maar volgens het college zo de gemeente daarmee de grote financiële en juridische risico’s lopen. De oppositie vond dat geen goed argument, aangezien bijna zeventig procent van de huishoudens in de zogeheten witte gebieden heeft aangegeven zich te willen aansluiten bij het initiatief.

Een jaar geleden zeiden gemeente Alkmaar en de provincie nog toe garant te willen staan voor de benodigde 2,5 miljoen euro om Breedband Alkmaar-Buiten de glasvezelaanleg te laten regelen.

Pin It
Bekeken: 5518x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/