Alkmaar Centraal

Vrijdag stond Marianne Dekker, voormalig voorzitter en penningmeester van de partij SP Alkmaar voor de rechter op verdenking van diefstal uit de partijkas. Het zou gaan om zo’n 16.000 euro. Het OM eiste dat Dekker daar 11.000 euro van moet terugbetalen en een celstraf van twee maanden en een werkstraf van negentig uur moet volmaken.

Dekker bekende dat ze tussen januari 2012 en maart 2015 vele privé-uitgaven deed met de bankpas van de partij, waar ook geld van de landelijke SP op de rekening stond. Ze zou daarnaar eigen zeggen toe gedwongen zijn geweest door privéomstandigheden. Uit een politieonderzoek was eveneens gebleken dat ze vrijwel elke dag privéuitgaven deed met de partijpas.

Toen de verduisteringszaak in 2014 aan het licht kwam werd Dekker samen met haar toenmalige partijgenoten Matt Delahaij en Renver Boots als verantwoordelijke aangewezen. Er werd bepaald dat ze alledrie een derde moesten terugbetalen. Dekker bekende, waardoor haar partijgenoten Matt Delahaij en Renver Boots niet meer als verdachten werden beschouwd. De uitspraak is op 11 november.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl