Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan in Alkmaar. Samen met zijn Pieten stapt hij van boord op het Waagplein, waarna hij een uitgebreide ronde door de stad maakt.

Al om 13.00 uur zijn de eerste Pieten op het Waagplein. Zij maken het gezellig met zang en dans totdat om 13.30 uur het schip van de Sint via het Luttik Oudorp aankomt. Daar neemt hij alle tijd om de kinderen te begroeten alvorens hij naar zijn paard Amerigo gaat, dat staat te trappelen op de Mient.

De optocht gaat door de Langestraat en via de Koorstraat naar de Laat en de Limmerhoek, waar Sinterklaas en zijn Pieten en Pietjes in de bus naar Winkelcentrum De Mare stappen. Daar komt hij dan om 15.00 uur aan. Als laatste brengt de goedheiligman rond 16.45 uur een bezoek aan het ziekenhuis, waar hij tot ongeveer 18.00 uur cadeautjes gaat uitdelen aan de zieke kinderen.

Sinterklaas gebruikt dit jaar Huize De Dieu aan de Langestraat als Alkmaarse uitvalsbasis. Staat zijn paard buiten ‘geparkeerd’, dan is hij thuis!

Kijk voor meer informatie en activiteiten op alkmaarshopping.nl.

Pin It
Bekeken: 4851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/