Alkmaar Centraal

Zaterdagavond kwamen tijdens Alkmaar Invites You 250 vluchtelingen uit de Alkmaarse AZC's thuis eten bij 90 Alkmaarse gastgezinnen. De deelnemers spreken van een onvergetelijke avond die voor herhaling vatbaar is, dus het evenement kan een groot succes genoemd worden.

Ondanks enkele last minute ziekmeldingen konden zaterdagavond toch 250 AZC-bewoners aanschuiven bij Alkmaarse gastgezinnen. waarvan de meeste de hele dag in de keuken hadden staan zwoegen. Huis en hart waren geopend en dat zorgde voor een avond met mooie en onverwachte ontmoetingen. De organisatie kreeg prachtige verhalen en ervaringen te horen: "Jullie hebben zeker meer losgemaakt dan we hadden kunnen denken", "Het was intens, heftig, mooi, bindend en nog veel meer. Het was ook kort, maar krachtig en emotioneel", "Een bijzonder mooie, warme, leerzame maar vooral gezellige ervaring en ontmoeting die we niet snel zullen vergeten!"

Mirella Doss en Els Schipper, die dit evenement vrijwillig hebben opgezet, spreken over een bijzondere avond. "Het resultaat dat wij met deze avond voor ogen hadden is ver boven onze verwachting uitgestegen. Wat we vooral te gek vinden is dat de meeste ontmoetingen een vervolg lijken te krijgen. We denken dat zo'n driekwart van de matches al een nieuwe diner-afspraak hebben gemaakt."

Meer informatie op alkmaarinvitesyou.nl. (foto: Calista van Amerongen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl