Het jeugdtheater Unieke Zaken krijgt van de gemeente Alkmaar een eenmalige extra bijdrage van 30.000 euro. Dit besloot de gemeenteraad maandagavond, zo schrijft het NHD.

Eind september luidde Unieke Zaken de noodklok omdat hun aanvraag voor rijkssubsidie uit het Nationaal Fonds voor de podiumkunsten weliswaar positief was beoordeeld, maar dat het budget van het Rijk ontoereikend was om de aanvraag te honoreren.  Met andere woorden: Unieke Zaken kreeg geen subsidie en werd daardoor bedreigd in haar voortbestaan.

OPA-raadslid Jan Hoekzema hield de gemeenteraad maandagavond echter voor hoe belangrijk Unieke Zaken is voor Alkmaar en omstreken, en wist de overige raadsleden te overtuigen om het gezelschap een bijdrage te geven. Als deze maand blijkt dat het theatergezelschap definitief geen subsidie meer van het Rijk krijgt zal de gemeenteraad van Alkmaar volgend jaar beoordelen of ze extra subsidie van de gemeente kunnen krijgen. Daar kwam wel de kanttekening bij dat als Unieke Zaken toch subsidie krijgt van het Rijk, ze de bijdrage van de gemeente Alkmaar moeten terugbetalen.

Pin It
Bekeken: 4187x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/