Alkmaar Centraal

Maandagmiddag heeft wethouder Kinderopvang Elly Konijn (D66) peuteropvang Puk officieel geopend. Puk is gevestigd bij de tijdelijke opvang van asielzoekers aan de Robonsbosweg. Er wordt gewerkt met het taalstimuleringsprogramma Puk en Ko. Zo kunnen de peuters zich spelenderwijs de Nederlandse taal eigen maken, onder professionele leiding van de pedagogisch medewerkers van Stichting Peuteropvang Alkmaar (SPA).

Onder belangstelling van de peuters, kinderen van basisschool De Optimist, ouders en medewerkers van SKOA, SPA en COA opende wethouder Konijn de peuteropvang officieel. Dit gebeurde door het rollen van een grote wereldbol, die symbool staat voor de verschillende landen waar de kinderen vandaan komen.

Ouders van de tijdelijke opvang kunnen vier dagdelen per week met hun peuter bij Puk terecht. De leidsters werken met de poppen Puk en Ko met steeds wisselende thema’s. Binnen een thema is veel herhaling van woorden. Ook is er een vaste dagindeling met terugkerende rituelen. Hierdoor kunnen de kindjes al op jonge leeftijd stappen zetten om taalachterstand te verkleinen en betere leerkansen te creëren.

Elly Konijn is blij dat de peuteropvang binnen korte tijd aan de Robonsbosweg is opgezet, mede door de goede samenwerking tussen de betrokken partijen. ‘’Ik hoop dat kinderen uit de hele wereld bij Puk tijdelijk een plekje vinden om samen te spelen en zich zorgeloos te kunnen ontwikkelen. Een plek waar ze weer even kind kunnen zijn." (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl