Alkmaar Centraal

Tijdens de raadsvergadering waar de begroting voor 2017 werd vastgesteld bleken de raadsleden zich zorgen te maken over het Filmhuis Alkmaar. De omzetcijfers vallen tegen sinds de heropening in februari in het bioscoopcomplex Vue aan de Pettemerstraat, waardoor het jaar waarschijnlijk met een tekort wordt afgesloten.

Ondanks het feit dat het aantal bezoekers omhoog schoot - half april werden er 1200 bezoekers in één week geteld, terwijl op de vorige locatie het hoogste aantal ooit 1500 in de week voor kerst was - liep dat niet in de pas met de omzet. Dat kan deels worden verklaard door het feit dat veel bezoekers door bijvoorbeeld Cineville-kaarten een gereduceerd tarief betalen, en doordat de kosten op de nieuwe locatie hoger zijn dan verwacht. Zo was er voorheen een vrijwilliger die veertig uur per week de programmering deed, maar die is gestopt en moest worden vervangen door een werknemer die 24 uur per week werkt. 

Wethouder van de Ven maakt zich nog geen grote zorgen en merkte op dat 2016 nog altijd een aanloopjaar was voor het Filmhuis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl