Alkmaar Centraal

Zonder benzine staan is nooit leuk, maar als het midden in de ochtendspits gebeurt op een weg zonder vluchtstrook is het nog gevaarlijk ook. Het overkwam voormalig raadslid Mireille Sampimon woensdagmorgen. Drie vrachtwagenchauffeurs die zagen hoe zij tussen de om haar heen razende auto’s door naar een veilige plek probeerde te komen, aarzelden niet en schoten haar te hulp. Een bergwagen van Rijkswaterstaat bracht Sampimon en haar auto uiteindelijk naar de dichtstbijzijnde benzinepomp.

Sampimon kwam stil te staan op de Ring Alkmaar tussen de N243 en de N508. Nadat ze tevergeefs geprobeerd had opnieuw te starten, stapte ze uit haar Kia Picanto en begon hem in de richting van de eerstvolgende afslag te duwen. “Ik wilde zo snel mogelijk van de weg af, want ik was bang dat er een auto achterop me zou klappen”, verklaarde ze achteraf.

Drie vrachtwagenchauffeurs deelden Sampimons angst en schoten haar te hulp. Na kort overleg besloten ze dat het verdrijvingsvlak tweehonderd meter verderop de veiligste plek was om de auto neer te zetten. Een van de chauffeurs zette zijn wagen schuin over de weg zodat de drie rijbanen volledig geblokkeerd waren en er veilig overgestoken kon worden naar het verdrijvingsvlak. De twee andere chauffeurs duwden de auto naar de overkant waar de Kia half in de berm gezet werd.”

Normaal tankt Sampimon wel op tijd, zegt ze. “Gisteravond zou ik tanken op weg naar huis vanuit mijn werk. Mijn oudste zoon, die op de wachtlijst staat voor een galblaasoperatie, belde me omdat hij veel pijn had. Ik ben toen zo snel mogelijk naar huis gereden en heb nooit meer aan de benzine gedacht. Misschien moet ik voortaan maar elke keer als de tank minder dan half vol is gaan tanken. Ik wil zoiets niet nog eens meemaken.”

Sampimon is haar redders in nood erg dankbaar. “Voordat ze me te hulp schoten, waren er al een paar auto’s vlak langs me gescheerd. Ik stond vlak na een bocht, dus andere automobilisten zagen me pas op het laatste moment. Dan is de kans op een aanrijding erg groot.” Dan grapt ze: “Blijkbaar heb ik de afgelopen twintig jaar genoeg karmapunten verzameld door vrachtwagens de ruimte te geven om in te voegen, om deze reddingsactie te verdienen.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl