In de gemeente Alkmaar geven ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking een 6,5 aan de kwaliteit van hun dagelijks leven. Dit blijkt uit een enquête van Mijnkwaliteitvanleven.nl, waaraan tot nu to 305 inwoners en mantelzorgers deelnamen. Landelijk ligt de score rond de 5,4 en 7,1. Er is dus ruimte voor verbetering.

Dianda Veldman, directeur Patiëntenfederatie Nederland: “Veel mensen zeggen geen geld te hebben en niet in aanmerking te komen voor wat ze nodig hebben. Of de hulp sluit niet aan. Door beter zicht te krijgen op de situatie van deze inwoners en wat zij nodig hebben, kunnen gemeenten hun dienstverlening aan inwoners verbeteren.”

Dat doet Mijnkwaliteitvanleven.nl - een project van Patiëntenfederatie Nederland en diverse partners - onder andere door de mogelijkheid te bieden een persoonlijk overzicht op te stellen.

Wethouder Anjo van de Ven: “De medewerkers die met inwoners spreken hebben voldoende bagage om samen met de inwoner te achterhalen wat er nodig is aan ondersteuning. Het kan spannend zijn voor een inwoner om aan te kloppen voor hulp. Een goede voorbereiding kan rust geven.”

Diverse gemeenten hebben een eigen cliëntenonderzoek, maar Mijnkwaliteitvanleven.nl richt zich op een bredere groep, waaronder mensen die een afwijzing kregen en inwoners die nog niet geregistreerd zijn. Bovendien is de vragenlijst niet alleen gericht op de gemeentelijke dienstverlening.

Ook via zorgvraaginbeeld.nl, ontwikkeld door de Stichting ICF Taksatieschaal, kan men terecht om beter inzicht te krijgen in wmo-kwesties.

(foto: Studio Oostrum)

Pin It
Bekeken: 3197x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/