Het jaar 2017 staat in het teken van botanische tuinen. Vierentwintig botanische tuinen, waaronder Hortus Alkmaar, organiseren in dit themajaar twee tentoonstellingen en een symposium en lanceren een nieuwe app: Hortus Chat.

In 2017 introduceren de tuinen gezamenlijk een nieuw merk: Hortus Botanic Guardians. Hiermee werpen de tuinen zich op als beschermers van de biodiversiteit. Tal van plantensoorten, die een belangrijke schakel zijn in ons ecosysteem, zijn de afgelopen decennia verdwenen of worden met uitsterven bedreigd. De botanische tuinen kweken, onderhouden en beschermen een grote rijkdom aan planten en brengen het publiek hiermee in contact. Op de website www.botanischetuinen.nl zijn de gegevens van een groot aantal van deze planten nu zichtbaar, compleet met verhaal en beeld.

Tijdens de tentoonstelling Kroonjuwelen, die op 22 april 2017 start, zetten de tuinen hun meest bijzondere soorten in de spotlights. Met de nieuwe app Hortus Chat kunnen bezoekers zelfs ‘praten’ met deze planten en zo het bijzondere verhaal van die planten ervaren met al hun zintuigen.

In het najaar kunnen bezoekers genieten van de expositie De tuin als lab. Met proefjes, experimenten en hulpmiddelen laten de tuinen zien hoe planten bewegen, communiceren en slapen.

Op zaterdag 25 november vindt in Nijmegen het Zadensymposium plaats. Verhalen, theater en lezingen over het belang van genetische biodiversiteit staan deze dag centraal. Dit symposium vormt ook de aftrap voor de Nationale zadenbank voor wilde inheemse planten.

Het Jaar van de botanische tuinen is onderdeel van het project Planten voor de toekomst. Dit project kwam tot stand dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Pin It
Bekeken: 3207x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/