In november worden in het Stedelijk Museum twee expertlezingen gehouden bij de tentoonstelling ‘Vleiend penseel. Caesar van Everdingen 1616/1617-1678’. Op zondag 20 november spreekt Caroline van der Elst over de restauraties die zij uitvoerde bij de schuttersstukken.

Van der Elst heeft de afgelopen jaren met haar restauratieatelier diverse topwerken van Caesar van Everdingen gerestaureerd en kroop daarbij dicht op de huid van de kunstenaar. Onderzoek en de restauraties leverden nieuwe inzichten in zijn stijl. Op vele fronten voegde Van Everdingen zich naar de vaste gebruiken en gewoontes van toen, maar in een aantal opzichten week hij daar opvallend van af.

De lezing start om 15:00 uur in het museumatelier. Reserveren is noodzakelijk, men hoeft alleen toegang voor het museum te betalen. Inschrijven en meer informatie vinden kan op stedelijkmuseumalkmaar.nl. De tentoonstelling ‘Vleiend penseel’ is nog tot en met 22 januari te zien.

Pin It
Bekeken: 3053x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/