Zondag 13 november is er door samenwerking een gezamenlijk benefietoptreden van Show en Meezingkoor Crescendo uit Oudorp en Pimpkoor Wilde Haver uit Alkmaar. Het goede doel van dit optreden is Stichting Michael-Wings. Na het succes van vorig jaar dit jaar dus de tweede editie en zal het benefietoptreden een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Stichting Michael-Wings heeft tot doel zoveel mogelijk kinderen en jongeren die in zorginstellingen zijn opgenomen van laptops met gratis gebruik van internet te voorzien. Naamgever Michael Kenniphaas werd voor leukemie behandeld in het VuMC in Amsterdam. Hij kon daar niet via zijn eigen laptop internetten of chatten en miste zo het contact met familie, vrienden en klasgenoten. Michael nam zich voor om in het VuMC een systeem op te zetten dat dit wel mogelijk zou maken. Hij overleed echter in 2005 op 18-jarige leeftijd voordat die wens in vervulling ging. Zijn ouders, vrienden en vrijwilligers richtten vervolgens de stichting op en zorgden ervoor dat het systeem er kwam. Inmiddels is het Michael-Wings Systeem beschikbaar in 25 ziekenhuizen en 3 zorginstellingen in Nederland en staan er nog nog 52 ziekenhuizen op de wachtlijst.

Woensdag 23 november overhandigt Ambassadeur Melissa Janssen, deelneemster The Voice of Holland 2016, het 29e Michael-Wing Systeem aan het Tergooi ziekenhuis in Blaricum. Tevens zal die dag officieel bekend worden gemaakt dat Stichting Michael-Wings gaat samenwerken met Cliniclowns. Beide organisaties creëren een tijdelijke omgeving zonder beperkingen en focussen zich op de kwaliteiten van kinderen die ziek zijn.

De twee koren treden zowel apart als gezamenlijk op. Het Show en Meezingkoor Crescendo staat onder leiding van dirigent/toetsenman Frans Landmeier. Het Pimpkoor Wilde Haver staat onder leiding van Mark de Vries. Vele bekende liederen zullen de revue passeren waarbij het publiek kan meezingen en genieten van een herkenbaar repertoire. De opbrengst van het benefiet optreden komt geheel ten goede aan stichting Michael-Wings.

Het benefietoptreden vindt plaats in Partycentrum Meereboer in Oudorp. De aanvang is om 14.00 uur. De entree bedraagt € 2,50.

Bekeken: 3498x