Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit regio Noord-Holland Noord presenteren woensdag 16 november zelfgebouwde robots tijdens de FIRST LEGO® League. Twaalf teams voeren tijdens de regiofinale met hun lego-robot allerlei opdrachten uit. De winnende teams gaan door naar de Beneluxfinale en wie weet wel naar de wereldfinale in Amerika.

FIRST LEGO® League is een unieke roboticawedstrijd voor kids van 9 t/m 14 jaar. Twaalf teams uit de groepen 7 & 8 van basisscholen en uit de klassen 1 & 2 van het middelbaar onderwijs uit Noord-Holland Noord doen mee. Ze komen onder andere van Het Kompas en Islamitische Basisschool An Nasr uit Alkmaar (vier teams), en OBS De Hasselbraam uit Heerhugowaard. Ze werkten twee maanden lang aan hun project, met wat hulp van studenten Technische Informatica en van Pabo Alkmaar.

Teams kiezen een maatschappelijk probleem dat gekoppeld is aan een jaarlijks thema. Het thema van dit jaar is ‘Animal Allies’, en daagt de kinderen uit om een creatieve oplossing te vinden op het gebied van dieren, het gedrag van dieren en hoe we als mens en dier van elkaar kunnen leren.

De teams kunnen prijzen winnen op de volgende onderdelen: Teamwork, Robotontwerp, Onderzoek naar Animal Allies en een Robotwedstrijd. Van de overall winnaars gaat het hoogst geplaatste team door naar de Beneluxfinale van de FIRST LEGO® League.

Bekeken: 3120x