De voormalige fractievoorzitter en penningmeester van de Alkmaarse SP, Marianne Dekker, is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en moet zo’n 11.000 euro aan de staat terugbetalen. Ze kreeg deze straf voor verduistering van geld uit de fractiekas van de SP.

Er was aanvankelijk terugbetaling van de 11.000 euro, een celstraf van twee maanden en een werkstraf van negentig uur geëist, maar Dekkers fysieke gesteldheid is zo slecht dat ze geen werkstraf kan volmaken.

Dekker heeft bekend dat ze tussen januari 2012 en maart 2015 vele privéuitgaven heeft gedaan met geld uit die fractiekas, waar ook ook geld van de landelijke SP op de rekening stond. Zij beheerde de enige bankpas van de rekening, en door haar dubbelfunctie als voorzitter en pennningmeester controleerde ze in feite zichzelf op de fractieuitgaven.

Pin It
Bekeken: 3733x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/