Het aantal bezoekers dat Alkmaar aan het eind van 2016 zal hebben ontvangen wordt geschat op 7,8 miljoen, een recordaantal. Dat is een toename van 5,4 procent ten opzichte van 7,4 miljoen in 2015. Volgens wethouder Victor Kloos is die toename te danken aan onder andere het langere kaasmarktseizoen, de komst van de Primark en allerlei nieuwe evenementen. Zo groeide het aantal bezoekers aan de kaasmarkt in 2016 tot 143.848, een groei van 31% ten opzichte van 2015 en 38% ten opzichte van de periode 2008-2014.

De binnenstadbewoners ervaren de laatste tijd wel meer overlast en wijten dat voornamelijk aan de ingestelde vrije sluitingstijden voor horeca en het toegenomen aantal evenementen. Dat laatste is volgens Kloos overigens niet helemaal waar: het aantal evenementen is ongeveer gelijk gebleven. In 2016 zijn er zelfs iets minder vergunningen aangevraagd dan in 2015: 643 tegenover 662.

Wel denkt Kloos dat er een verband is tussen het toegenomen aantal bezoekers en de overlast die binnenstadbewoners ervaren. Zij kunnen deze maand daarom hun zorgen kenbaar maken tijdens een bijeenkomst over de overlast. Om de dialoog met bewoners en organisatoren over evenementen te versterken wordt een Klankbordgroep Evenementen Binnenstad ingesteld.  

 

Pin It
Bekeken: 3687x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/