Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Woensdag vond in het stadhuis van Alkmaar het eerste Alkmaars Scholieren Debat plaats. Teams van leerlingen van vier middelbare scholen, het Murmellius Gymnasium, het Dalton College, CSG Jan Arentsz en het PCC strijden tegen elkaar om de titel ‘Beste Alkmaarse Debatteam 2016’.

Het debat was opgedeeld in drie rondes. In ronde één debatteerden de verschillende scholen tegen elkaar over zes stellingen. In ronde twee debatteerden de scholen tegen een team van raadsleden over politiek actuele stellingen, en in ronde drie pleitten steeds twee scholen vóór een bepaalde stelling en twee scholen tegen. Stellingen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld ‘Alle drugs moeten in Nederland gelegaliseerd worden’, ‘Het hebben van een dubbele nationaliteit moet verboden worden’ en ‘Etnisch profileren tast het vertrouwen in de politie aan’.

Een deskundige jury, bestaande uit Joris Komen, coördinator voortgezet onderwijs Bibliotheek Kennemerwaard, PvdA-raadslid Hester Veenhuijsen en Tweede Kamerlid en oud-fractievoorzitter VVD Rudmer Heerema beoordeelden de leerlingenteams op argumentatie, presentatie en teamwork.
De leerlingen werden door de jury gecomplimenteerd voor hun uitstekende voorbereiding op de stellingen. Ze kregen wel het advies om meer in te gaan op de stellingen van de tegenpartij in plaats van alleen hun eigen standpunt te verdedigen. Het waren de leerlingen van het Dalton College die uiteindelijk door de jury werden benoemd tot winnaars van het Alkmaars Scholieren Debat 2016.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl