Leefbaar Alkmaar is niet blij is met de wijze waarop het Hoogheemraadschap (HHNK) de dijken van de Schermer wil versterken. Volgens de fractie zal het projectplan ‘Verbetering Boezemkade Schermer’ het cultuurhistorische beeld aantasten met 'goedkope en/of lelijke oplossingen'.

Een belangrijk onderdeel van het plan is het tegen de dijken storten van tonnen gedroogde bagger uit depots van het HHNK. Het aangezicht van de dijken en het landschap wordt zo ernstig aangetast, stelt Leefbaar Alkmaar.

De Huigendijk is onderdeel van de Westfriese Omringdijk en een provinciaal monument. Het HHNK stelt zich zo op dat de cultuurhistorie bewaard wordt, zolang er geen (rijks)monumenten worden gesloopt, vindt Leefbaar Alkmaar. "Er zijn ook prima oplossingen die wel recht doen aan de belevingswaarde en de cultuurhistorie." Daarbij refereert de fractie naar een Youtube-filmpje van Erfgoedstichting Adapt.

Leefbaar Alkmaar vraagt het college schriftelijk wat voor rol en bevoegdheid de gemeente Alkmaar heeft in het project en of het de mogelijkheid heeft om het dijkverzwaringsplan te toetsen op behoud van cultuurhistorie. Daarnaast vraagt de fractie of het college bereid is om met het HHNK, Erfgoedstichting Adapt en de Schermer Molensstichting overleg te voeren over mooiere oplossingen.

Pin It
Bekeken: 4963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/