Omdat de vele regen het Alkmaarse rugbyveld onbespeelbaar had gemaakt, werd zondag uit gespeeld tegen t' Gooi. In Naarden stormde het ook, maar het was droog. De thuisploeg ging het beste om met de wind en won met 29-5 na een ruststand van 10-5. Alkmaar zakte naar de vijfde plaats in de 2e Klasse Noord.

Alkmaar scoorde al in de eerste minuut dankzij Job Dekker. Hij maakte met zijn voet een interceptie, schopte de bal naar voren, greep hem zelf en dook over de goallijn (0-5). De conversie van David Dekker waaide naast de palen. ’t Gooi kwam snel langszij na een serie goede aanvallen. Daarna ontstond er evenwicht in het spel en er werd lang niet gescoord. Tot t' Gooi in de laatste seconde voor rust nog een try maakte (10-5).

In de tweede helft hoopte Alkmaar het windvoordeel uit te buiten, maar de Gooise defensie bleek onbreekbaar. Halverwege kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van de thuisploeg. Eerst werd een try gemaakt (15-5) en nadat Cristian Koop geblesseerd uitviel en Alkmaar met veertien man verder moest, volgde de vierde try plus conversie (22-5). In de slotfase werd nog een geconverteerde try gescoord voor 29-5.

Tot slot een eervolle vermelding voor David Dekker. Hij debuteerde zaterdag in Oranje onder 20 jaar en wist ook nog een try tegen Polen te scoren.

Bekeken: 3125x