"Twee hoera’s voor de democratie. Geen drie. Twee is wel genoeg", schreef de Engelse auteur E.M. Forster 60 jaar geleden. En hoe staat het er nu voor? Het spetterende, provinciale slotdebat van Nederland Leest vindt woensdag 30 november plaats in de bibliotheek van Heerhugowaard. Iedereen mag zijn zegje doen over de huidige democratie en landelijke of lokale stellingen.

Frits Bloemberg is moderator en speciale gasten zijn burgemeester Han ter Heegde, Arend-Jan Boekestijn en Arnout Maat. Verder praten onder meer mee lokale bestuurders uit Heerhugowaard, Alkmaar, Bergen en Castricum en leerlingen van het Huygens College.

Boekestijn was van november 2006 tot november 2009 namens de VVD Tweede Kamerlid. In 2009 verscheen zijn boek ‘De prijs van een slecht geweten’ over de ontwikkelingsindustrie. Boekestijn werkt bij de Universiteit Utrecht en is columnist voor Elsevier. Arnout Maat studeerde geschiedenis, politicologie en politieke communicatie. Daarnaast zat hij in het bestuur van de Jonge Democraten (D66). Zijn debuut De particratie, over de verstrekkende macht van onze politieke partijen is afgelopen voorjaar verschenen.

De recente uitspraken van premier Rutte over demonstranten in Rotterdam deden veel stof opwaaien. Maar ook referenda, de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de roep om andere vormen van burgerinspraak tonen dat Nederlanders invloed willen hebben op landelijk beleid. Maar hoe goed kan dit nog en hoe gaan we om met andersdenkenden?

Het slotdebat van Nederland Leest begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Reserveren is gewenst voa bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bieb.

Pin It
Bekeken: 3349x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/