Jos is drie maanden op uitwisseling bij de politie van Bonaire. De agent houdt het thuisfront op de hoogte op Facebookpagina van Politie Alkmaar. Er is genoeg werk op het eiland, maar er is ook tijd voor ontspanning. Die werd laatst ruw verstoord door een noodkreet, die door merg en been ging.

In een tuin verderop zag hij een man iets uit het zwembad tillen. Het leek wel een pop, maar het was een baby. Een vrouw schreeuwde het uit. Jos en zijn collega sprongen met natte zwembroek in de auto en troffen chaos en paniek bij de oprit van het betreffende huis. Jos schrok zich rot toen hij een 6 tot 7 maanden oude baby op de grond zag liggen, grauw en levenloos.

De Alkmaarder kwam direct in actie, terwijl zijn collega informatie probeerde te krijgen van de ouders, die totaal overstuur waren. Tijdens de delicate reanimatie flitste er van alles door zijn hoofd, maar na ongeveer 1,5 minuut begon de baby zelf te ademen. "Ik ben nog nooit zo blij geweest." Hij hoorde daarna sirenes in de verte, maar ook de korte tijd tot de ambulance er was voelde voor Jos als een eeuwigheid.

Nadat de verpleegkundigen de zorg hadden overgenomen, hoorde hij de baby huilen. "Zelf kon ik ook wel huilen van blijdschap." Met spoed is de baby naar het ziekenhuis vervoerd en meteen door naar Colombia, omdat Bonaire niet genoeg specialisten heeft. Een vliegtuig staat altijd gereed. Na een week kwam de baby weer gezond en wel terug.

Pin It
Bekeken: 3148x
https://ee.itk.ac.id/data/