Dinsdag 15 november is de eerste bijeenkomst geweest van Klankbordgroep Noordwest. De klankbordgroep zal, in het proces van de vernieuwbouw van het ziekenhuis, de Noordwest Ziekenhuisgroep en de gemeente gevraagd en ongevraagd adviseren.

De klankbordgroep Noordwest bestaat uit vertegenwoordigers van de bewoners van de omliggende buurten, de Historische Vereniging Alkmaar, Alkmaarse Natuur en Milieu Organisaties (Animo), en de stichting Adapt die zich ontfermt over kwetsbaar erfgoed in de gemeente Alkmaar. De groep wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter. De klankbordgroep volgt het proces nauw en adviseert met enige regelmaat de Noordwest Ziekenhuisgroep en de gemeente Alkmaar over de te maken keuzen en de voortgang.

Tijdens de eerste bijeenkomst is gesproken over het doel, de aanpak en planning van de groep in het project. De komende tijd zal de klankbordgroep zich buigen over het voorontwerpbestemmingsplan dat in januari 2017 ter inzage zal worden gelegd, de waardestelling van de monumentale panden en de inventarisatie van de kwaliteit van de bomen in het plangebied.

Naast de eerste bijeenkomst met de klankbordgroep zijn er ook met de Facebookgroep ‘Red de Hout’ constructieve gesprekken geweest. Afgesproken is dat ‘Red de Hout’ de inhoud van het gesprek terugkoppelt aan haar achterban en op korte termijn laat weten of zij gaan deelnemen aan de klankbordgroep binnen het gegeven kader van het raadsbesluit.

Bekeken: 3490x