Het aantal mensen dat met te veel alcohol op door een ambulance moet worden opgehaald is zorgwekkend hoog, zo meldt het NHD. Uit een publicatie van Ambulancezorg blijkt dat er tussen januari 2014 en december 2015 in Alkmaar 469 mensen door een ambulance naar het ziekenhuis moesten worden gebracht doordat ze te veel alcohol op hadden. Dit is het hoogste aantal in de regio. Langedijk telde in dezelfde periode 54 ambulanceritten voor comazuipers, en in Heerhugowaard werden er 123 naar het ziekenhuis gebracht.

Comazuipen heeft het imago vooral een probleem onder jongeren te zijn, maar ook oudere mensen blijken vaak met te veel alcohol op in het ziekenhuis te belanden. Zo kwamen er in 2014 en 2015 in totaal 2390 mensen in het ziekenhuis die door te veel alcohol buiten bewustzijn waren geraakt. 2177 van hen waren volwassenen, zo vertelt een woordvoerder van ziekenhuis Noordwest Ziekenhuisgroep aan de krant.

De verhoging van de alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar in 2014 lijkt in het licht van deze cijfers weinig effect te hebben gehad. Volgens Hans Bezembinder, voorzitter van Horecabelangen Alkmaar, komen de problemen echter vaak door de combinatie van alcohol met drugs.

Pin It
Bekeken: 3087x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/