Vorige week is de Trefpuntkerk aan de Louise de Colignystraat verkocht. Dit is de derde kerk binnen de Protestantse Gemeente Alkmaar die binnen vrij korte tijd die wordt afgestoten. Vorig jaar had de Protestantse gemeente Alkmaar nog vijf kerken; nu zijn er nog de Vrijheidskerk in De Hoef en De Blije Mare in Alkmaar-Noord over.

De nieuwe eigenaar van de Trefpuntkerk wil er appartementen in realiseren. Vorig jaar werd de kerk De Terp in Oudorp overgedragen aan de stichting BOEi en later werd de Kapelkerk aan de Laat verkocht. Het vastgoed van de Protestantse Gemeente Alkmaar moest worden verkocht doordat het aantal gemeenteleden al jaren terugloopt. In de afgelopen drie jaar is het afgenomen van vierduizend naar ongeveer tweeduizend en er zijn rond de vierhonderd mensen die regelmatig naar de kerk gaan. (foto: Google Maps)

Pin It
Bekeken: 4576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/