Alkmaar Centraal

Woensdag berichtte het NHD dat ondernemers de stad Alkmaar gemiddeld een 7.3 geven en dat Alkmaar daarmee een bovengemiddeld ondernemersvriendelijke stad is. Dit is gebleken uit gesprekken met ondernemers die waren uitgevoerd in opdracht van de Rekenkamercommissie Alkmaar, in het kader van een quickscan Economie.

De Rekenkamercommissie is echter gepikeerd doordat de gemeente het onderzoek al zo vroeg openbaar had gemaakt. Het rapport was vertrouwelijk aangeboden en het was de bedoeling om eventuele opmerkingen eerst te verwerken en het daarna definitief vast te stellen. De Rekenkamercommissie heeft het college gevraagd om uit te zoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat het rapport al openbaar was gemaakt en om een reactie naar de gemeenteraad te sturen.

In het onderzoek waren twintig diepte-interviews uitgevoerd met ondernemers. Zij gaven Alkmaar een gemiddelde score van 7.3. Het landelijk gemiddelde is 6.3. Ook waren de ondervraagden tevreden met de relatie van de gemeente met ondernemers in het algemeen, die ze een 7.5 gaven. De relatie van individuele ondernemers met de gemeente kreeg een 7.3. Wel denken ze dat die relatie nog beter zou kunnen zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl