Alkmaar Centraal

Op 10 december komt Alkmaar in actie voor mensenrechten. Denk aan basisrechten als onderwijs, voeding en veiligheid voor iedere wereldburger, voor iedere Alkmaarder, zonder onderscheid in ‘wij’ en ‘zij’. Hoofdonderdeel is de Fakkeltocht, die om 17:30 uur start vanaf het Canadaplein.

Vorig jaar liepen meer dan 400 personen mee voor een samenleving met vrijheid en gelijkheid, en de organisatie hoopt op eenzelfde of nog beter opkomst van mensen die met elkaar wandelen. Dit jaar wordt overigens gelopen met lichtstaven, vanaf 16:30 uur verkrijgbaar voor €2,50 bij De Vest.

De dag start om 12:00 uur met de Schrijfmarathon Amnesty Alkmaar in bibliotheek Alkmaar Centrum, gevolgd door een informatiemarkt vanaf 15:00 uur bij Theater De Vest. Om 16:30 uur is er een voorstelling over het belang van mensenrechten van Bright o Richards. Hij ontvluchtte in 1991 de oorlog in Liberia. Hij wordt geassisteer door componist en accordeonist Oleg Fateev en Tracey van stichting Out and Proud, een belangenorganisatie van Afrikaanse LHBT vluchtelingen.

Om 17:00 uur is de openingsact Fakkeltocht op het Canadaplein en dan gaat de tocht om 17:30 uur van start. Om 18:00 uur wordt afgesloten met soep en hapjes van Resto van Harte en AZC-bewoners in de Kapelkerk. Later op de avond sluit 'Movies that Matter' in Filmhuis Alkmaar aan bij het thema.

Meer informatie op art1nhn.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl