Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

het jubilerende KunstNetTV is in oktober gestart met de nieuwe rubriek ‘Kunst in het Wild.’ In de drie afleveringen staat kunst op rotondes centraal. Wie is de kunstenaar en waarom heeft hij juist dit specifieke kunstwerk verzonnen? De tweede aflevering gaat over ‘Het bewijs van Muybridge’ van beeldend kunstenaar Herman Lamers op de rotonde de Alkmaarse Bergerweg.

Eric Zwijnenberg en KunstNetTV presentator Torsten Colijn rijden door Alkmaar en wijde omgeving en staan stil bij buitenkunst. Kunst waar veel mensen dagelijks aan voorbij gaan. Op veel rotondes zijn schitterende kunstwerken te vinden. Ze bieden kunstenaars een podium om hun beeld te presenteren en verfraaien het landschap. Ondertussen beschikt vrijwel elke stad over een bijzondere collectie buitenkunst. De kunstwerken komen vaak tot stand in opdracht van de gemeentelijke diensten, stadsdelen of woningbouwcorporaties.

Beeldend kunstenaar Herman Lamers koos met ‘Het bewijs van Muybridge’ voor een thema uit de begintijd van de fotografie; het vastleggen van bewegingsmomenten en het zichtbaar maken dat een paard in vol galop los komt van de grond. Elke aflevering van ‘Kunst in het Wild’ wordt bij Alkmaar Centraal uitgezonden, telkens aan het eind van de maand, 5 dagen lang ieder uur na het NOS nieuws. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl