Zondagmiddag 11 december voert het Toonkunstkoor Alkmaar het ‘Weinachts Oratorium’ van Johan Sebastiaan Bach uit in de Grote Kerk. Bijzonder aan dit concert is dat alle zes cantates worden uitgevoerd, doorgaans zijn dit er maar drie of vier.

Bach schreef het oratorium voor de periode Kerst 1734 tot en met Driekoningen 1735. Het werk stelt zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen en virtuoze solozang en begeleiding.

Het Toonkunstkoor Alkmaar zet het werk eens in de drie jaar op het programma en het hoort daarmee tot het vaste repertoire van het koor. De algehele leiding is in handen van dirigent Marcel Joosen en er werken professionele solisten en een orkest mee.

Het concert begint om 13.30 uur. Kaarten kosten € 27,50, inclusief consumptie in de pauze. Vrienden van de Grote Kerk krijgen korting. Meer informatie op toonkunst-alkmaar.nl.

Pin It
Bekeken: 2949x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/