Maandagmiddag is op de Langestraat dankzij het moedige optreden van enkele omstanders een agressieve winkeldief aangehouden. Dit schrijft de politie op Facebook.

Na een melding dat er op de Langestraat een winkeldief was aangehouden ging de politie ter plaatse. Agenten troffen daar inderdaad een man op de grond aan die door anderen in bedwang werd gehouden en zich erg agressief gedroeg. Hij is gearresteerd wegens winkeldiefstal.

De politie is vol lof over de mensen die de dief wisten vast te houden tot de agenten arriveerden: "Zonder hen was deze winkeldief wellicht ontkomen. We willen deze mensen alsnog bedanken."

Tijdens het vervoer naar het politiebureau bleef de dief agressief, zowel verbaal als fysiek. Hij probeerde het raam van de politieauto eruit te trappen en te koppen. Met de nodige dwang is hij uiteindelijk ingesloten in het cellencomplex.

De man zal worden verhoord voor winkeldiefstal met geweld. Hij bleek bij een nabijgelegen winkel goederen te hebben gestolen. Daarbij was hij bovendien agressief naar winkelpersoneel.

Bekeken: 3284x