Alkmaar Centraal

Maandagavond heeft de politie in Stompetoren drie mannen aangehouden wegens woninginbraak. Rond 18.00 uur was er een melding binnengekomen van personen die zich verdacht gedroegen. Ter plaatse zagen agenten een voertuig met drie personen rijden over de Oterlekerweg die vervolgens stopte.

Er stapten twee mannen uit die schrokken bij het zien van de politie. Zij probeerden versneld weg te lopen, maar de agenten wisten hen aan te houden. De auto reed vervolgens weg, maar kon even verderop staande worden gehouden. Het drietal had geen goede verklaring voor hun aanwezigheid in de straat. Toen de agenten inbrekerswerktuigen en een iPad in de auto zagen liggen kregen ze het vermoeden dat de mannen hadden ingebroken. De iPad bleek na onderzoek van een bewoner van de Oterlekerweg te zijn. Bij de woning aangekomen stelden de agenten definitief vast dat er was ingebroken.

Politiehond Loki is ook nog ter plaatse gekomen en heeft handschoenen, een muts en een telefoon van de daders aangetroffen. Het drietal, in de leeftijd van 18, 31 en 23 jaar, is aangehouden en ingesloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl