Op vrijdag 4 november vond in Heiloo tussen 17.45 en 18.15 uur een gijzeling plaats. Deze gijzeling aan de Handelsweg kreeg dinsdag landelijke aandacht via Opsporing Verzocht, omdat een van de twee verdachten werd nog gezocht. Na de uitzending van tv-programma meldde de 26-jarige Amsterdammer zich op een politiebureau in zijn woonplaats.

Op de bewuste avond werden in een bedrijfspand de twee eigenaren en een dochter van een van hen gegijzeld. Dit naar aanleiding van een zakelijk conflict. Eén van de gijzelaars dreigde met een priem de ogen van de dochter uit te steken. Ook kregen de drie een vuurwapen tegen hun hoofd gedrukt. Uiteindelijk wisten de drie te vluchten. Een van de eigenaren was zo in paniek dat hij van het dak was gesprongen. Daarbij brak hij zijn pols.

De verongenoegde zakenpartner was al opgepakt, maar zijn handlanger nog niet. Deze gemutste man had gezegd te zijn ingehuurd en dat hij het fijn vond om mensen te bedreigen. Een van de slachtoffers dacht een tatoeage in zijn nek te zien. Er waren camerabeelden en omdat een eigenaar zo scherp was zijn telefoon aan te zetten, was de stem van de ingehuurde kracht opgenomen.

Pin It
Bekeken: 3223x
https://ee.itk.ac.id/data/