Alkmaar Centraal

In het kader van het Jheronimus Bosch-jaar zijn de talentvolle dansers van het NDT 2 dit seizoen te bewonderen in de avondvullende voorstelling ‘Symbolen’. Er zijn in totaal drie choreografieën, geïnspireerd op de werken van de middeleeuwse schilder, wiens schilderijen tot elk detail zijn doordrongen van symboliek. De dansvoorstelling is te zien op 13 december in TAQA Theater De Vest.

Het programma ‘Symbolen’ biedt drie balletten van drie verschillende choreografen. Opkomend choreograaf Jirí Pokorný – bekend om het scheppen van omvangrijke droomwerelden – maakt een nieuw werk. In ‘Some Other Time’ van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot wekken de zwarte decorstukken de illusie over het podium te zweven. Het sterk symbolische ‘Out of Breath’ van Johan Inger ten slotte is gecentreerd rond een golvende witte muur, die als een fort uit de grond lijkt op te komen.

‘Symbolen’ van het NDT 2 is op 13 december om 20.15 uur te zien in TAQA Theater De Vest. Om 19.30 uur is er een inleiding met achtergrondinformatie over de voorstelling. Toegangskaarten kosten € 28,50 en kunnen worden gereserveerd viawww.taqatheaterdevest.nl of via de kassa door te bellen naar 072 – 548 99 99. (foto: Joris-Jan Bos)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl