Alkmaar Centraal

Han Mous van ARZV is woensdag uitgeroepen door de Roeibond KNRB tot instructeur van het jaar. Mechiel Versluis, winnaar van Olympisch brons in Rio, overhandigde de prijs tijdens het KNRB Coach- en instructeurscongres in Den Haag. Nadat hij eerder met twee anderen door een jury genomineerd was, kreeg Mous meer dan de helft van de stemmen van de aanwezige coaches. “Het is een beetje overweldigend, maar het voelt goed", aldus Mous, vlak na de prijsuitreiking.

Hinne den Engelsen, bestuurslid Instructie bij ARZV Roei, reageerde verheugd: "Het verbaast mij eigenlijk niet dat Han het is geworden. Zijn aanpak is bijzonder en het werkt. Han begeleidt beginnende roeiers tot ze alle ‘roeidiploma’s’ hebben gehaald. Hij roeit met ze mee voor de lol en stuurt en passant ook nog wat bij. Hij geniet er zelf overduidelijk ook van." Met zijn aanpak bindt Mous de nieuwe leden aan de vereniging. “Dat vind ik zelf uitermate belangrijk”, aldus Den Engelsen.

Naast de eer, zit er ook een leerzaam element aan de prijs vast. Eelco Meenhorst, bondscoach van de Nederlandse heren-selectie, komt binnenkort naar de ARZV om een dag met Mous op pad te gaan. Een mooie gelegenheid voor Mous om iets te kunnen leren van een professional.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl