KunstNetTV volgde de voorbereidingen van de Walk of History, filmde initiatiefnemer Pauline Bakker in haar atelier en de productie van de tegels. De kijker krijgt een blik achter de schermen van het wordingsproces van dit unieke project. The making of the Walk of History is dagelijks om 10 uur en om 22 uur te zien bij Alkmaar Centraal TV.

Voor de ‘Walk of history’ realiseerden kunstschilder en ontwerper Pauline Bakker en digital artist Katinka Krijgsman vijftig verlichte geschiedenis-kunsttegels voor de Alkmaarse Langestraat. De tegels worden van onder verlicht en bevatten afbeeldingen die in chronologische volgorde de geschiedenis van Alkmaar verbeelden. Leen Spaans en Bert Muis van de Historische Vereniging Alkmaar leverden de thema’s en schreven de verhalen bij deze tegels. Niet alleen in de Langestraat zelf maar ook op een smartphone, tablet of thuis op de computer zijn deze lichttegels en verhalen te zien en te lezen. Na jarenlang onderzoek en vergaderen kon Pauline Bakker de tegels begin dit jaar gaan maken.

De Alkmaarse Langestraat is opnieuw ingericht. De middenstrook is vervangen door een natuurstenen bestrating met daarin de lichtgevende tegels. De Langestraat krijgt hiermee een nieuwe uitstraling dat decoratief, educatief en toeristisch van grote waarde is. Alle tegels zijn ‘geadopteerd’ door bedrijven, particulieren en bekende Alkmaarders zoals Marco Borsato, Gerard Joling, Angela Groothuizen en Karin Bloemen. Samen met de Historische Vereniging Alkmaar en Ondernemend Alkmaar is dit unieke project tot stand gekomen. Op 30 november werd de Walk of History spectaculair onthuld. Kijk voor meer informatie over KunstNet TV op: www.kunstnet.tv

Pin It
Bekeken: 3296x
https://ee.itk.ac.id/data/