Het college van Alkmaar heeft zestien zorgaanbieders aangewezen die vanaf 2017 hulp bij het huishouden mogen bieden in de gemeente. De zorgaanbieders zijn geselecteerd na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure.

Uit de achttien partijen die zich hebben ingeschreven zijn er zestien partijen geselecteerd die voldoen aan alle voorwaarden die gesteld waren in de aanbestedingsprocedure. Met deze partijen zullen nieuwe contracten worden ondertekend.

Alle huidige cliënten ontvangen momenteel al hulp bij het huishoudelijke hulp van één van de nieuw gecontracteerde partijen. Dit betekent dus continuïteit van de ondersteuning. Alle cliënten worden voor 1 januari geïnformeerd over de nieuwe contracten met hun zorgaanbieder. Cliënten behouden de mogelijkheid om over te stappen op een andere gecontracteerde aanbieder.

“Voor onze inwoners verandert er gelukkig dus in feite niets. Als ze op dit moment al hulp bij het huishouden ontvangen van een van de geselecteerde zorgaanbieders kan deze hulp gewoon blijven doorgaan. Dit geeft een rustig gevoel”. aldus wethouder Wmo Anjo van de Ven (OPA).

De geselecteerde zorgaanbieders zijn: Actie Thuishulp bv, Alfa en Zorg bv, AristoZorg, AZA bv, Buurtdiensten Nederland, Stichting Familiehulp, De Nieuwe Zorg Thuis bv, Schoonmaakbedrijf Koster & Co, Stichting Alkcare, Stichting Pittig, Stichting Zorgondersteuning Nederland, Thuiszorg Matilda Nederland bv, TZorg Viva!, Zorggroep ZorgCirkel en Zorgkompas midden Nederland bv.

Bekeken: 4202x