Alkmaar Centraal

Sabrina Philipsen van het Horizon College in Heerhugowaard is donderdag in 'eigen huis' kampioen gastheerschap geworden bij de regionale Skills-wedstrijden horeca. De 22-jarige Alkmaarse maakt kans op een plek in de landelijke Skills-finale in februari/maart 2017. "Ik heb veel geoefend met mijn stagebegeleider en mentor. Fantastisch dat ik nu win, een boost voor mijn ego." Opleidingsgenote Renske Weeda veroverde de tweede plaats.

Deelnemers kregen de opdracht om een showtafel te maken, een fruitsalade en een layercocktail van drie lagen te bereiden en een diner uit te serveren. De jury bestond uit Marlies Baken van Restaurant TOV in Schagen en Kim Poortman van Hotel Okura Restaurant Ciel Blue in Amsterdam. De koks-in-spé moesten binnen zes uur een viergangenmenu voor zes gasten te maken, op basis van de gegeven ingrediënten. Hier won de 18-jarige Julius Nuiten (18) uit Amsterdam, die zijn opleiding volgt aan het ROC Friesland College.

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om mbo'ers te prikkelen en opgezet in diverse sectoren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl