Alkmaar Centraal

Vijftien enthousiaste Alkmaarse jongeren gaven donderdag het startsein voor de 'STAD Boostcamp' in het AFAS Stadion. Het project wordt uitgevoerd door Stichting Talent and Dreams (STAD), waarbij jongeren van 12 tot 16 jaar hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Het AFAS Stadion is een mooie plek om je talenten te tonen. Ook voor wie niet direct in de sport ambitie heeft. De voetbalclinic legde leiderschap bloot en de mixed zone is prima geschikt om je presentatie-skills te tonen.

De vijftien deelnemers volgen gedurende veertien weken workshops, clinics en uiteindelijk organiseren ze zelf een activiteit of evenement voor de hele stad, hun wijk of gewoon vrienden. “De uitkomst is altijd anders. Jongeren ontdekken gaandeweg waar hun talent ligt en organiseren in die richting een activiteit.” aldus Dianne Dekker van STAD Alkmaar. “De projecten zijn heel divers, zoals Kerstconcerten in het voormalige Filmhuis, het Showhero Glazen Huis en een voetbaltoernooi in de wijk voor 65 jongeren.”

In april start een nieuwe STAD Boostcamp. Wie wil deelnemen kan zich melden via stad-alkmaar.com

STAD Boostcamp wordt gesteund door gemeente Alkmaar en Laureus Nederland. Laureus ondersteunt projecten waarbij sport gebruikt wordt voor maatschappelijke veranderingen. Vorig jaar kwam Laureus al naar Alkmaar voor een benefietwedstrijd onder leiding van Clarence Seedorf. Een deel van de opbrengst wordt nu weer in Alkmaar besteed.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl