Alkmaar Centraal

In de vrij toegankelijke serie ‘Rondom Bach’ is op zaterdag 10 december het Ensemble Odyssee in de Grote Kerk van Alkmaar te beluisteren met ‘Natale Napoletano’ (Napolitaanse Kerst). Het kerstprogramma, met daarin een hoofdrol voor de jonge sopraan Jenny Högström, bevat werken van diverse Napolitaanse componisten.

‘Natale Napoletano’ geeft een beeld van de ochtendliturgie (metten) van de Eerste Kerstdag rond 1690. Naast de ‘Nocturnes’ van Veneziano worden die van zijn leraar Provenzale en collega Caresana vertolkt, omlijst door instrumentale stukken van Alessandro Scarlatti. Een interessant alternatief voor Bachs Weihnachtsoratorium maar bovenal prachtige muziek. Het programma zit vol Napolitaans vakmanschap en dat alles onder leiding van specialist Andrea Friggi.

De cd van ‘Natale Napoletano’ kreeg liefst vier Diapasons, kreeg vele lovende kritieken in internationale media en werd zelfs de ‘Christmas Choice’ van BBC Music Magazine.

Het ‘Rondom Bach’ concert begint om 16.30 uur en is gratis toegankelijk. Een donatie na afloop is natuurlijk welkom. Kijk op grotekerkalkmaar.nl voor meer informatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl