Alkmaar Centraal

Op vrijdag 9 december om 15.30 uur onthult burgemeester Piet Bruinooge een klein monument voor de ‘eenzame uitvaart’ op de Algemene Begraafplaats in Alkmaar. Het monumentje markeert het begin van een gedichtenroute met tien gedichten voor mensen die eenzaam stierven. Na de onthulling kan men de route lopen en met het Dichtersgilde een glas heffen in Grand Café Koekenbier.

De gedichten zijn de afgelopen jaren speciaal voor eenzaam gestorvenen gemaakt en voorgedragen door Margreet Schouwenaar, stadsdichter van Alkmaar, en andere leden van het Alkmaars Dichtersgilde. De gedichten worden op bordjes gezet met vermelding van naam, geboorte- en sterfdatum van de overledene en de datum van de ter aarde bestelling. 

Naast de gedichtenroute is er de laatste jaren ook een route ontstaan in het centrum van Alkmaar. Beide routes zijn opgenomen in een folder, die op 9 december wordt gepresenteerd en vanaf dan op verschillende locaties gratis zal zijn te verkrijgen.

Meer informatie over de stadsdichter van Alkmaar, het Alkmaars Dichtersgilde en de projecten die zij gezamenlijk uitvoeren, zijn te vinden op stadsdichteralkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl