Woensdag 30 november heeft een voormalig ICT-leverancier van het bedrijf Cocensus gemeld dat de laptop van een van hun medewerkers is gestolen. Cocensus is een organisatie die werkzaamheden in het kader van de Wet Onroerende Zaakbelasting uitvoert, onder andere voor Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Mogelijk bevat het datalek gegevens van inwoners van Heerhugowaard en Langedijk.

Deze leverancier heeft voor Cocensus van juni 2012 tot maart 2014 werkzaamheden uitgevoerd. Hoewel de gegevens zo veel mogelijk beveiligd zijn aangeleverd, is niet uitgesloten dat er gegevens van inwoners en bedrijven van de deelnemende gemeenten van Cocensus op deze laptop hebben gestaan.

Cocensus overlegt met de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) en de betrokken leverancier aan een zorgvuldige afhandeling. De leverancier heeft aangifte gedaan bij de politie en een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Aanvullend onderzoek heeft helaas geen volledig uitsluitsel gegeven welke informatie op de laptop stond. 

Wel heeft de leverancier aangegeven dat het datalek niet van toepassing is voor de gemeenten Alkmaar, Beverwijk, Wormerland, Den Helder en Bergen. Voor de gemeenten Heerhugowaard, Langedijk, Haarlem, Haarlemmermeer, Hillegom en Oostzaan kan geen volledig uitsluitsel worden gegeven en is het datalek mogelijk van toepassing.

Er stonden mogelijk burgerservicenummers, achternamen en initialen, adressen, geboortedata en, in het geval van bedrijven, KvkK-nummers en RSIN-numers op de laptop. Cocensus benadrukt dat er geen financiële gegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden en bankgegevens ter beschikking zijn gesteld aan de leverancier. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl